Herringbone armband
Categorieën

Herringbone armband

 

Dit herringbone Miyuki delica 11/0 armbandje kun je vrij simpel maken, maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe het moet ;). Herringbone ziet er ingewikkelder uit dan dat het is en daarom ook heel erg leuk om te doen. Mocht je het leuk vinden bijpassende oorbellen te maken, kun je ook de blog eens lezen over herringbone ‘hoop’ oorbellen.
Ik heb nu gekozen voor Miyuki delica’s 11/0 omdat die heel mooi op elkaar aansluiten, maar deze techniek kun je ook met andere kralen maken zoals bijvoorbeeld Miyuki rocailles. Welke kleuren je gebruikt kun je natuurlijk zelf kiezen. Ik heb gekozen voor goud in het midden en 4 herfstkleuren die ik om de 4 kralen wisselde.

Wat heb ik gebruikt:
Naald
Fireline 0.20 transparant
Karabijn
Draad beschermer
– Miyuki delica kralen
DB-253
DB-1342
DB-2178
DB-2118
DB-2501

Stap 1:

Knip een stuk draad dat ongeveer 4 keer de lengte is van je armband. Rijg 2 gouden kralen, 1 karabijn en daarna weer 2 gouden kralen, met aan 1 kant ongeveer 15 cm draad voor het afwerken.

Stap 2:

Knoop dit aan elkaar en je begin is gemaakt!
Je kunt het uiteinde goed vast knopen en afknippen, of later afwerken als je armband verder is.
(ik heb ervoor gekozen af te knippen want het draadje zit snel in de weg, maar later door de kralen rijgen en afwerken is wel steviger)

Stap 3:

Rijg met je naald 2 gouden kralen. Je ziet dat de draad uit het rechtse kraaltje komt, dus dan rijg je door het linker kraaltje.


Je ziet nu al het begin van je herringbone.

Stap 4:


De draad komt nu uit aan de onderkant van het middelste kraaltje. Dan rijg je met je naald een gekleurd kraaltje en rijgt deze door de bovenste kraal weer terug naar boven. (Ik ben zelf linkshandig, dus in spiegelbeeld kan het ook of je draait je armband om)
Je gekleurde kraal komt nu strak tegen het 2e gouden kraaltje links te liggen.

Stap 5:

Je rijgt nu weer 2 gouden kraaltjes en rijgt deze weer door de rechter gouden delica naast het linker kraaltje waar het draad uit komt. Zorg wel dat je de draad steeds goed aantrekt.

Rijg een gekleurde kraal en rijg terug naar boven door de laatst geregen gouden delica.
Deze routine blijf je nu steeds herhalen. Dus je rijgt steeds 2 gouden kralen en gaat weer terug naar boven met een gekleurd kraaltje.


Zo ziet het er dan uit als je dit een paar keer hebt herhaalt.


Tip: Ik leg de gekleurde kralen alvast in de goede volgorde klaar zodat ik geen fouten kan maken tijdens het rijgen. Dit gaat hierdoor dan ook een stuk sneller omdat je niet steeds hoeft te kijken welke kleur er nu komt.

Stap 6:


Ik eindig met een draad beschermer omdat deze mooi aansluit op de kralen. Je kunt deze namelijk smaller knijpen tot de gewenste breedte. Je kunt er ook voor kiezen om nog een verlengketting aan te maken, zodat je de armband in verschillende lengtes kan dragen.

Leuke variant:

Dit is dezelfde techniek, maar dan met rocailles 8/0 in het midden en rocailles 11/0 aan de buitenkant.

Veel maak én draag plezier!!

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *