Inspiratie voor… Herringbone ‘hoop’ oorbellen
Categorieën

Inspiratie voor… Herringbone ‘hoop’ oorbellen

Je kent het vast wel: je hebt een nieuw kledingstuk gekocht en nu moet daar nog een bijpassend sieraad voor gemaakt worden!
Ook wilde ik al een tijdje de herringbone rijgtechniek uitproberen, dus was het met de aankoop van dit leuke t-shirt de uitgelezen kans om er aan te beginnen!

Wat heb je nodig:

Miyuki delica 11/0 kralen (ik heb gekozen voor paars oranje en goud).
Rijggaren
Naald
– Ronde creolen
Schaar
en eventueel een rijgmatje en beading tray (driehoekje)

1. Je begint in de eerste rij met de brick stitch techniek. pak ongeveer 1 tot 1,5 m draad, net wat je zelf fijn vind werken. Knoop de draad aan de creool vast en zorg dat je ongeveer 15cm aan de korte kant overhoud zodat je dit later kan wegwerken. Rijg 2 delica’s. Ga met de naald door het midden van de creool door en rijg terug door het 2e kraaltje van onderuit omhoog. Dit is je begin.

2. Rijg nu 1 kraal en steek de naald weer door het midden van de creool en dan door de onderkant van de delica. Trek het draad voorzichtig maar wel stevig aan. Je krijgt nu een mooi rijtje van 3 kralen. Dit blijf je herhalen tot de creool goed gevuld is. Let wel op dat je altijd een even aantal op de creool rijgt omdat je hierna met de herringbone techniek altijd per 2 kralen gaat rijgen.

3. Nu begin je met de herringbone techniek. Rijg 2 kralen op je naald en rijg dan door de 2e kraal naar beneden.

4. Rijg nu door de 3e kraal weer naar boven.

5. Vervolgens rijg je weer 2 kralen en rijgt door de 4e kraal weer naar beneden. Herhaal door tot de eerste laag een mooie 2e herringbone laag heeft. De herringbone begint nu al heel mooi zichtbaar te worden.

6. De eerste 2 kralen gaan we nu overslaan omdat we aan de zijkant van de oorbel een soort trapje willen maken en niet. Het is niet erg om schuin over te steken met de naald want de draad valt straks mooi tussen de kralen.

7. Rijg de weer een laagje herringbone, maar stop weer voor de laaste 2 kralen.

8. Ik  heb na 1 laagje brick stitch en daarna 2 laagjes herringbone gekozen om met een 2e kleur verder te gaan. Rijg verder weer zoals de vorige 2 laagjes herringbone en stop weer 2 kralen eerder voor het trapjes effect.

9. blijf dit herhalen tot je de gewenste grote hebt bereikt. Ik heb er voor gekozen om de laatste laag met gouden kralen te rijgen. In deze laatste laag rijg je steeds met 3 kralen i.p.v. 2.

10. Knoop de draad goed vast en rijg eventueel de draad extra door je werk voor extra stevigheid. Nu is de oorbel klaar! Alleen nog even de 2e maken natuurlijk ;).

Extra optie: Mocht je de oorbellen liever iets voller hebben dan kun je aan de binnenkant nog een paar rijtjes met de brick stitch techniek rijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *