CreaDream nu 20 jaar online! 10 leuke herinneringen
Categorieën

CreaDream nu 20 jaar online! 10 leuke herinneringen

Zoals al gezegd in onze nieuwsbrief, op social media en vooral op onze bedankt pagina, ik ben superblij dat ik dankzij jullie bestellingen nu al fijn 20 jaar aan mijn eigen bedrijf kan werken. Ik was 22 toen ik als afstudeerstage mijn eigen bedrijf startte en ben nu dus 42, dus nog paar jaar en ik leef langer met dan zonder mijn eigen bedrijf. 😄

Er zijn veel mooie herinneringen van de afgelopen 20 jaar. Omdat ik deze blog niet te lang voor jullie wil maken 😉 ga ik gewoon een lijst maken van 10 willekeurige maar leuke herinneringen van de afgelopen 20 jaar, die me als eerste te binnen schieten.

Te dure kralen waardoor alsnog goedkope kralen

Ik was op vakantie en mijn moeder pakte toen de bestellingen voor me in. Er werden toen ook kleine kunststof kralen besteld die ik bij een Nederlandse groothandel had ingekocht. Mijn moeder vond ze zo duur, want ze waren klein en bleven tijdens het tellen zelfs aan je vingers plakken. Ik kreeg dus meteen commentaar dat ik moet zoeken naar een goedkopere leverancier ‘want voor deze prijs kan echt niet’. Mede dankzij mijn moeder ben ik toen dus al snel gaan zoeken naar betere leveranciers. Misschien grappig te weten: toen ik net begon was de groothandelsprijs van staaldraad 30,- per klos! Dankzij de online concurrentie is dat gedaald naar rond de 5,- retailprijs.

Onbeperkt wokken als dank voor de opslag en naar de Lion King musical

Het elders inkopen leverde meteen dit én de volgende punt op. Doordat ik groot inkocht kon ik toen ik nog bij mijn ouders woonde en werkte niet alles kwijt, maar gelukkig mocht ik het opslaan in de magazijn van mijn broer. Enige voorwaarde was dat het meteen netjes uitgepakt werd, en voorwaarde die ikzelf toevoegde was dat ik dan meteen trakteerde op uit eten (onbeperkt wokken!) als dank voor de gratis opslag. Ik was toen nog maar net afgestudeerd en legde iedere euro nog om met idee dat je die weer in je bedrijf kan investeren. Je broer, zijn compagnon en je ouders dan trakteren op uit eten voelde heel luxe, mooie herinnering. 🥰 Ik weet niet meer welk jaar maar ik herinner ook nog dat ik mijn ouders en broer trakteerde op de Lion King Musical in Scheveningen, als dank voor al hun hulp. Mijn ouders hebben 23 jaar in Zuid Afrika gewoond, ik ben daar tot mijn 10de opgegroeid en mijn broer tot zijn 15de, dus was erg mooi om toen de musical te zien.

Hieronder zie je paar foto’s van mijn eerste inkoop uit China, uit de dozen overgepakt naar vaten. Het was trouwens jarenlang traditie om tijdens het uitpakken keihard I just can’t get enough van Depeche mode aan te zetten, want I just can’t get enough beads. 😀

 

Eerste zakenreis naar China

Dan komen we meteen op 1 van de leukste herinneringen uit, mijn eerste zakenreis naar China! 18 jaar geleden inmiddels: het onderhandelen met een nieuwe leverancier schoot niet op en mijn vaders grapje ‘waarom ga je dan niet naar ze toe’ nam ik serieus. 😁 Eerste zakenreis naar China, als dank voor al zijn hulp nam ik mijn vader mee op deze gave reis.

Ik wist weinig van China en weet nog dat ik via een lid van ondernemersforum HigherLevel een handboek kreeg over zaken doen in China. Het kwam zeker van pas maar het grappige is dat allerlei tips die daarin stonden van waar je NIET over moet praten, mijn andere leverancier die ik ook meteen bezocht juist WEL over begon te praten. Maar hij kwam dan ook uit Macau en Hong Kong, met hele andere cultuur dan in China. Met hem en ook mr. Li uit Beijing (die je ook op deze foto’s ziet) heb ik fijn 9 jaar zaken kunnen doen. 😀 En degene met wie het onderhandelen niet op schoot was maar van korte duur, maar leverde dus wel de start van leuke zakenreizen op.

Daan’s eerste verjaardag in China

Die eerste zakenreis was meteen niet de laatste, zo leuk vond ik het en zoveel leverde het op. Andere leuke zakenreis waar ik dan aan denk is in 2013. We namen onze oudste (en toen nog enige) kind Daan mee, die precies in China net 1 jaar oud werd, en zijn opa en oma vanaf zijn vaders kant. Wat kreeg hij toch veel aandacht tijdens de reis, op het eind leek hij iedere voorbijganger wel een high five te geven. Wat ook erg leuk is, hoe ver je ook bent van Nederland of hoe anders het land ook is, iedereen wilt kinderen uiteindelijk aan het lachen maken en ondanks de taalverschil lukt dat ook.

Italiaanse handgemaakte glaskralen van Mario

Inmiddels heb ik meer dan 10.000 artikelen in mijn assortiment en ik denk ook automatisch terug aan de Italiaanse ‘venezia’ kralen die ik in het begin verkocht. Mario was een kunstenaar uit Italië die zijn hart volgde en zo met zijn Nederlandse vrouw en kinderen in Groningen woonde. Hij maakte reclame op mijn Kralen.com forum en zo kregen we contact, want ik vond het wel leuk zijn kralen ook te verkopen! Ik kan het me nu niet meer voorstellen maar ik had toen nog geen vaste telefoonlijn voor mijn webshop, het was gewoon een nummer waarbij je voicemail kreeg en dat de voicemail dan naar mij gemaild werd. Ik herinner nog de voicemail berichtjes met zijn ‘Buongiorno‘ (goedemorgen) berichtjes en op het eind Ciao, en als ik soms in de mail nog complimenten voor zijn kinderen had gegeven waren er al helemaal veel Italiaanse woorden in de voicemail. Helaas is hij uiteindelijk wegens hartproblemen overleden, de kralen die ik toen nog had had ik meteen offline gehaald want die waren te dierbaar nog te verkopen. De vlinderkralen liggen ter decoratie op mijn boekenkast.

 

Prijs gewonnen: adviesgesprek met Pieter Zwart van CoolBlue!

NLGroeit organiseert ook leerzame events voor ondernemers en 1x bleken er onder een aantal stoelen een ‘golden ticket’ verborgen te zijn, waarmee je een adviesgesprek met grote ondernemers zou mogen hebben. Ik had het geluk dat ik toevallig precies op de juiste stoel bleek te zitten! Ik mocht als eerste kiezen met wie ik adviesgesprek zou willen hebben en de keuze was snel gemaakt, Pieter Zwart van CoolBlue natuurlijk, wat mij betreft de beste baas onder de e-commerce!

Hieronder zie je de LinkedIn bericht van NLGroeit over wie de prijzen had gewonnen met mij daarnaast vlak nadat ik de prijs had gewonnen. Met daaronder dus foto van mijn bezoek bij hoofdkantoor van CoolBlue. Het leuke van zo ’n adviesgesprek is dat je uitgebreid nadenkt wat je zou kunnen vragen en goed voorbereid daar wilt zijn, wat je sowieso al allerlei ideeen en inzichten oplevert al voor je er bent. Je wilt zeg maar vooraf al goed je huiswerk hebben gedaan.

Hondengezelschap

Andere grote voordeel van mijn eigen bedrijf is dat mijn hond gewoon mee naar werk kan. Ik moet zeggen dat ik ook juist dankzij mijn bedrijf in 2008 graag een hond wilde, want in het begin deed ik alles alleen en dan is hele dag alleen toch wel, tja alleen, en dan is gaan wandelen met de hond wel fijn. Onze lieve Lara hadden we vanaf pups af aan en we hadden nog leuke speelruimte voor haar gemaakt in de magazijn die je in dit filmpje kan zien (op de achtergrond zie je nog kratten die je verderop in deze blog ook tegen komt 😄 ). 10,5 jaar oud is ze geworden.

 

Sinds eind 2021 hebben we Arthur, een hele lieve Golden retriever. Hij gedraagt zich als een Food retriever want hij is gek op eten. 😁

Pizza- & kralenavond met collega’s, met als verrassing een kerstpakket voor mij

We houden sinds 2022 ook regelmatig een pizza- & kralenavond met collega’s. Sommigen maakten al graag sieraden en degene die dat nog niet hadden gedaan: die hebben het nu wel ontdekt tijdens deze avonden. 😀 Het zijn gezellige avonden, met soms allemaal met dezelfde techniek aan de slag (bijvoorbeeld wire uitproberen) en soms ieder voor zich. Het is erg gezellig en de meest speciale herinnering voor mij was vlak voor kerst. De collega’s hadden stiekem een kerstpakket voor mij samengesteld met onder andere een cadeaubon van mijn favoriete wolwinkel, leuke beker in de vorm van wol en bonbons. 🥰 Als je altijd alleen voor jezelf werkte en dus nog nooit een kerstpakket van iemand heb gekregen is dit wel heel speciaal. 🥰

 

Naar Miyuki!!!

Dit vond ik zo gaaf dat ik daar eigenlijk een keer een aparte blog over wil schrijven. Ik ben in 2013 op bezoek geweest bij Miyuki in Japan en ook in 2018. Miyuki is wat mij betreft de beste onder de kralen, als ik erover vertel aan mannen die de kralen niet kennen zeg ik altijd het is de Lamborghini of Ferrari onder de kralen, zo goede kwaliteit. Om dan ook bij hun op bezoek te kunnen gaan vind ik supergaaf.

Spelen in de magazijn

Nu mijn kinderen inmiddels 10 en 12 jaar oud zijn, hoeven ze niet meer zo vaak in de magazijn te spelen (hoewel een slaapfeestje altijd gaaf is in zo ’n grote, donkere magazijn ’s nachts). Maar er is vroeger aardig wat hutten gebouwd met oude kratten. Deze kratten kocht ik lang geleden bij de Aldi als ze die af en toe hadden, voor opslag van de kralen. Uiteindelijk ben ik overgestapt op veel betere kratten (je kan ze efficiënter stapelen) en sindsdien hebben we dus (letterlijk!) honderden kratten waar ze hutten mee kunnen bouwen. 😃 Zoeken naar ‘schatten’ (verdwaalde kralen) onder de kasten is ook een leuk spelletje. En helpen vonden ze ook altijd leuk! Ben benieuwd of ze het helpen over paar jaar nog steeds zo leuk vinden. 😁

Er schieten me nog veel meer leuke herinneringen te binnen, sommigen zo leuk dat ik daar keer losse blogs over wil schrijven. Voor nu: DANK JE WEL, dat ik dankzij jullie bestellingen met veel plezier aan mijn bedrijf kan werken.
🥰

9 reacties

 1. wat een leuke blog zeg, je kan maar trots op jezelf zijn. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpijl.

 2. Leuk om jouw verhalen te lezen, weet nog dat je ook een reis hebt gemaakt tijdens zwangerschap was ook een bijzonder moment. En ik zou ook graag eens mee naar Miyuki of zoals Jill doet een kralenreis naar Tsjechië….. En bedankt voor alweer een vlotte bestelling 😘

 3. Gefeliciteerd met dit jubileum!

  En leuk de blog zo te lezen.
  Je mag trots zijn op dit mooie bedrijfje.

 4. Ontzettend leuke blog en gelijk een inkijkje in hoe je het bedrijf in de loop der jaren hebt opgebouwd.
  Veel succes in de komende 22 jaar

 5. Gefeliciteerd Sandra met het jubileum van je mooie bedrijf🥂. Een leuk blog, wat voor mij ook herinneringen geeft. Toen je pas gestart bent, ook met Kralen.com heb ik heel wat bij je besteld. Nieuwe technieken geleerd via het forum. Gezellige afspraken die daar soms uit voortkwamen. Een dag ergens waar veel kralenliefhebbers bij elkaar waren, en ik een workshop gevolgd heb bij volgens mij Anna…. Zij was erg van het rijgen. Kralen van Mario had ik ook… kortom, een mooie tijd. Helaas is het kralen bij mij op een lager pitje komen te staan. Inmiddels had ik zoveel kettingen…. Wat moet je er allemaal mee… soms verkocht ik wel eens wat. Maar was er ook te weinig actief in om op bijv markten te gaan staan. Wel heb ik nog een enorme voorraad aan kralen, zelfs een prachtige kralenkast, die toen zo gewild waren. Nu ben ik net met pensioen. Hoop dat ik nieuwe inspiratie krijg om het weer op te pakken.
  Voor je mooie bedrijf… op naar de 40 jaar…. Gaat vast lukken en goed komen👍.

 6. Lieve San,
  Gefeliciteerd met je 20-jarig bestaan!
  Leuk om al deze weetjes te lezen.
  Een en ander herinner ik mij vaag van vroeger, andere dingen had ik nog niet over gehoord/gelezen. Zo leuk. Herinner mij ook dat in elke ruimte in het oude huis van je ouders kralen waren.
  Leuke herinneringen! Op naar de volgende mijlpaal!

 7. Wat leuk om al die herinneringen te lezen van een ondernemende vrouw die mijn favoriete hobby runt. Geniet er nog lang van en vooral van het gezin en lieve mensen om je heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *