Micro macrame instructie filmpjes
Categorieën

Micro macrame instructie filmpjes

In deze blogpost vind je allerlei instructievideo’s voor macramé. Het is een lijstje, en de bovenste video’s zijn goed als je geen ervaring hebt en verder naar onderen staan de video’s voor gevorderden. We hopen dat jullie ze allemaal leuk en handig vinden!

Om te beginnen hebben we deze video met de meest belangrijke basisknopen. Ze legt ze uit via heel dik koord, dus heel duidelijk te zien hoe je de draden moet leggen.

Heb je nog geen macramé gedaan, dan is dit een ideale video om mee te starten.

Het koord dat bij ons aan de schakelaar van het licht in de badkamer zit (ja, het is een oude woning) is bij ons een geknoopt koord precies zoals hier in de video.

Ook een hele fijne om mee te starten , want van begin tot eind is het dezelfde knoop, die je legt.

Mijn moeder legde maakte vroeger ook wel een visgraat- vecht in mijn haar en dit doe je met hele dunne plukjes over en weer te leggen tot aan het einde.

Deze armband knoop je precies volgens dat principe en je krijgt een hele strakke armband, waaraan je de knoop toevoegt.

Deze armband is vergelijkbaar met de vorige, maar hier zijn ten eerste kralen aan toegevoegd, maar de knoopjes worden ook zo gelegd dat je de bochtjes maakt.

Dit zorgt ervoor dat je nog meer ervaring krijgt in de juiste draadspanning en hoe hard je de knoopjes aantrekt.

Weer een stapje verder zou je deze kunnen maken. De knoopjes die je legt zijn niet moeilijk, maar hiermee kun je goed oefenen om de knoopjes verder los van de vorige te leggen, zodat je de open ruimtes creëert.

Hier heb je wat gevoel voor nodig en kun je perfect oefenen met deze armband.

Tot slot hebben we deze mooie armband. Je start je bij deze armband direct in de breedte, dus dat kun je hierbij leren. Je ziet hoe ze met kleefgum de nieuwe draden eventjes op hun plek houdt, totdat ze erin geknoopt zijn.

Je rijgt bij deze met maar liefst 12 draden en hiermee kun je deze diepte krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *