Tips en trucs over knijpkralen

Knijpkralen zijn kleine metalen kralen die je, zoals de naam al zegt, kan knijpen. Ze zijn in 2 vormen leverbaar, namelijk cilinder (het lijkt dan net korte buisjes) en rond.

Mijn persoonlijke ervaring met cilinder knijpkralen is dat de randen vaak scherper zijn waardoor er risico is dat de draad uiteindelijk doorgesneden wordt.

Niets is zo vervelend als een afgewerkte sieraad waarbij de knijpkraal alsnog loslaat. Er zijn 2 oorzaken waardoor dat meestal komt:

  • Een ronde knijpkraal afwerken met een knijpkralentang. Knijpkralentangen zijn eigenlijk alleen bedoeld voor cilinder knijpkralen. Zie hieronder hoe je een cilinder knijpkraal met knijpkralentang kan afwerken. Met cilinder knijpkralen zou het zo goed moeten gaan, bij ronde knijpkralen gaat dat meestal fout.

  • knijpkraal vastknijpen, en voor de zekerheid nog een keer, en nog een keer knijpen. Je kan het beste 1x stevig knijpen en daarna loslaten. Want als je nog een keer knijpt is er kans dat je het net iets anders vast pakt waardoor het weer deel los kan laten.

Wil je de knijpkraal liever niet zien in je sieraad? Je kunt het uiteinde afwerken met een kalotje. Andere optie is een knijpkraalverberger, dat is een kleine metalen kraal die je om de knijpkraal heen kan knijpen.

Zie hieronder hoe je met behulp van een kalotje kan afwerken:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *