YouTube: peyote with a twist
Categorieën

YouTube: peyote with a twist

Op ons YouTube-kanaal laat Carine zien hoe je zelf een mooie ketting kunt maken met peyote with a twist. Op het eerste gezicht lijkt de ketting gehaakt, maar het is dus met peyote rond geregen. De techniek is bedacht door Gerlinde Lenz.


Je kunt hierin variëren met de grootte van de kralen en het aantal, zodat het dikker of dunner wordt. En zo kun je mooie patronen hierin verwerken. Op de facebook-pagina van Peyote with a twist kun je nog veel meer informatie vinden.

Wanneer de tube wat dikker is, dan kun je het het goed opvullen met een rubberen koord of iets dergelijks, zodat de ketting mooi stevig blijft. Je kan bijvoorbeeld waterslang in verschillende diktes kopen bij de bouwmarkt of een dierenwinkel. Voordeel van waterslang is dat je die gewoon kan knippen en makkelijk de ketting ermee kan opvullen. Wel is de ketting dan automatisch ook meer rond gevormd, zeg maar minder soepel, dat kan zeker mooi zijn maar als je een soepelere ketting wil kan je het beter ergens anders mee opvullen. Je kan dan bijvoorbeeld ronde glaskralen rijgen op staaldraad en dat in de ketting schuiven. Het is dan zwaarder maar het valt dan wel mooi soepel. Bij hele dunne kettingen hoef je het niet op te vullen, die blijven vanzelf mooi rond in vorm.

In het begin van de video leggen we ook uit hoe je het beginstukje met gewone peyote kunt rijgen, dus als je dit ook nog niet kent, is dit ook ideaal. 🙂

Heb je nog vragen, laat het dan hieronder weten of mail naar info@creadream.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *