30 kralentips!
Categorieën

30 kralentips!

In de loop van de tijd zijn we talloze waardevolle tips tegengekomen. Sommige zijn grappig en leuk om te lezen, andere tips zijn erg waardevol omdat ze het een stuk makkelijker voor je maken, of het is een tip dat je net dat duwtje in de rug geeft. We hebben ze allemaal verzameld en hieronder weergegeven.

Wanneer je ook eentje hebt die niet kan missen in deze lijst, laat het dan weten in een berichtje hieronder en dan zetten we hem erbij.

1. Heb altijd geduld met waar je mee bezig bent.

2. Wees lief voor jezelf en niet al te kritisch. Iedereen moet het leren en alle foutjes laten zien dat het echt handwerk is. Op naar de volgende!

Oefening baat kunst, de tweede was een stuk strakker.

3. Geef niet op, neem even pauze en probeer het later opnieuw.

4. Aarzel niet om vragen te stellen als het niet lukt. Op Facebook heb je veel kralengroepen waarin iedereen volop voor elkaar klaarstaat.

5. Bij een nieuwe techniek kan het fijn zijn om deze eerst met grote kralen te maken, zoals bijvoorbeeld CRAW. Wanneer je alles goed snapt, dan maak je je creatie daarna echt met de kleinere kralen.

6. Zorg voor goede benodigdheden, zodat alles eenvoudig gaat. Je voorkomt hiermee een hoop irritatie. Denk bijvoorbeeld aan een goede schaar, stevige naalden, een kralenmat om op te rijgen.

7. Spreek eens af met andere kralenfans, want samen rijgen geeft extra mogelijkheden om van elkaar te leren.

8. Het is niet erg om met meer dan 1 project bezig te zijn. Zo kan je fijn afwisselen, bijvoorbeeld eenvoudig projectje voor tijdens tv kijken en ingewikkeldere project als je even met alle aandacht aan de slag wilt.

9. Doe alles met aandacht, haast je niet en doe alles stap voor stap.

10. Kies per keer een techniek om te leren. En wanneer je het goed onder de knie hebt, probeer ze dan te combineren. Zo leer je alles nog beter kennen.

Bij deze ketting is square stitch gecombineerd met Bead Embroidery

11. Als je niet zeker bent over de volgende stap, hecht dan je draad af en bevestig een nieuwe. Op deze manier kun je het laatst toegevoegde onderdeel eenvoudig weer verwijderen, als het niet bevalt.

12. Probeer je bestelde kralen snel te gebruiken, omdat je smaak kan veranderen en dan worden de kralen jammer genoeg niet gebruikt.

13. Ook al ben je niet zeker of het lukt, probeer het altijd! Niet alles zal werken, maar het kan de meest interessante resultaten hebben.

14. Kraal nooit wanneer het moet, maar altijd als het mag.

15. Concentreer je op hoe je je naald vasthoudt en aan de draad trekt, want het is tijdrovend om knopen uit je draad te halen.

16. Ook al pakt iets niet mooi uit, bedenk dat je toch veel hebt geleerd. Je weet nu wat niet werkt, zodat het de volgende keer zeker beter zal gaan.

17. Accepteer dat je een beginner bent wanneer je aan een nieuwe techniek begint, je hebt gewoon wat leuke kralentijd nodig om ervaring op te doen.

18. Zorg ervoor dat je voldoende kralen hebt voor je kralenproject. Niets is frustrerender dan dat je het niet kunt afmaken.

19. Kijk ook zeker op YouTube, want hier vind je heel veel leuke instructies.

Één van onze video’s op YouTube.

20. En wanneer je instructies YouTube bekijkt, onthoudt dan dat de manier waarop de YouTuber het werk vasthoudt, is zodat je het goed kunt zien. In de praktijk is het mogelijk dat je het werk anders vasthoudt.

21. Wanneer je halverwege een groot project bent en je nieuw bestelde kralen een iets andere kleur hebben, meng het dan wat je over had, zodat het verschil verdwijnt. Maar doe dit alleen als je nog aardig wat kralen van de vorige hebt, anders is het verschil nog steeds te zien.

22. Bij de meeste technieken zijn de eerste rijen altijd onhandig en niet netjes. Voorbij deze rijen wordt het makkelijker, doordat je een groter stuk kunt vastpakken. Ook zal het dan vaak beter in elkaar vallen.

23. Je kunt draad nemen in dezelfde kleur als de kralen, bijvoorbeeld roze draad bij roze kralen, maar soms is het lastig om precies dezelfde kleur te vinden en dan kan het kleurverschil storen. Neem anders een zachte, neutrale kleur, bijvoorbeeld grijs, die er sowieso wel bij past. En beter om niet donkere draad te gebruiken bij transparante kralen.

Een armbandje met superduo’s, waarbij helaas het draad zichtbaar was bij de onderste.

24. Pak je kralen als je fijn tot rust wil komen na een drukke dag.

25. Soms blijken fouten het mooiste deel van je creaties te worden.

26. Pas je naaldgrootte aan op je draad, zodat deze goed te rijgen is.

27. Als iemand vraagt om iets voor hen te maken, bespreek dan goed wat de verwachtingen en voorwaarden zijn, voor diegene, maar ook voor jezelf. Want anders heb je kans dat je tegen je zin werkt en er geen plezier in hebt. Plus dat diegene misschien teleurgesteld is, omdat het niet voldoet aan de verwachting.

28. Een naald rijgen is eenvoudiger als je het puntje van het draad tussen je vingertop houdt, waarbij er maar een klein puntje uitsteekt. Hierop duw je de naald en druk je verder tussen je vingers. Als je nu je vingers uit elkaar haalt, zit het naald om de draad.

Duw nu de naald erop en je draad is geregen.

29. Werk altijd in je eigen tempo, niet in die van iemand anders.

30. Trek je draad altijd aan in de richting van het gat, niet omhoog. Zo zorg je ervoor dat de kralen beter op hun plek blijven.

Heb je nog een tip? Laat het dan hieronder weten.

2 reacties

  1. Zorg altijd voor een goede lamp met eventueel een vergrootglas. In de meeste hobby winkels te koop. Het beste met een daglicht lamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *