Categorieën

Dip-tips

Soms heb je zo’n periode dat je zó graag iets nieuws wilt maken, maar dat het gewoonweg niet van de grond komt. Je hoofd staat er niet naar, je weet maar niet hoe je moet starten en je raakt al gefrustreerd zodra je eraan denkt. Wees niet bang, jij bent echt niet alleen! Hieronder volgen tips waarmee je dit zou kunnen doorbreken. Kijk snel of jouw oplossing erbij zit.

 • Bekijk de modekleuren van nu én van de komende tijd. Daarin zie je genoeg afbeeldingen van leuke kleding, accessoires en sieraden, zodat je weer iets kunt verzinnen. Bedenk wat je het komende seizoen graag zou dragen en een nieuw idee is geboren.
 • Zat er niks bij? Geen probleem, pas even de criteria aan en zoek naar de o-zo diverse modebeelden van de sixties, seventies of eighties. Tegenwoordig verschilt de mode in de winkels onderling maar weinig, maar in die tijd had je hele specifieke stijlen en kleuren. Wie weet start jij hiermee een nieuwe trend!
 • Of duik eens je eigen kledingkast in en pak je favoriete kleren erbij. Iedereen heeft wel een leuke combi in de kast hangen, waarbij je je eigen prachtige sieraad kunt verzinnen. Het is hierbij ook makkelijk om de kleuren precies met elkaar te matchen.

  Deze kleurtjes uitgekozen bij de blouse.
 • Zoek online. Je kijkt ongetwijfeld al regelmatig op Facebook, Instagram of Pinterest, want daar is zóveel te vinden, maar ga nu doelgericht op zoek en maak in Paint of Word een inspirerende collage van mooie kleuren, afbeeldingen en sieradenvoorbeelden. Op deze manier ga je er dieper over nadenken en selecteer je alles kritischer. Stel hem eventueel in als achtergrond van je tablet of pc, zodat je hem goed in the picture houdt.
 • Ga kralenboeken of -magazines lezen. Je zult misschien zeggen dat dit niet veel verschilt van de tips hierboven, maar het grote voordeel hier is dat je niet zo snel afgeleid wordt van al die andere dingen die je online allemaal tegenkomt. Zet een lekkere pot thee, nestel jezelf in een hoek van de bank en snuffelen maar. Houdt een blokje post-its bij de hand, zodat je de leukste bladzijdes direct kunt markeren en alles makkelijk terug kunt vinden.
 • Ga je prachtige kralen en materialen hersorteren. Niks werkt beter dan alles in je handen te hebben, zodat je óf het nog eens rustig kan bekijken óf  dat je bepaalt in welk laatje/vakje/bakje dit geplaatst moet worden.
 • Bekijk eens welke sieraden je tot nu toe gemaakt hebt. Er zit er ongetwijfeld eentje tussen waarbij je je tijdens het maken al hebt afgevraagd hoe het zou uitpakken als je deze in het roze of bruin of groen zou maken.

  Met verschillende kleuren krijgt dezelfde techniek toch een hele andere uitstraling.
 • Begin aan een nieuwe techniek of een nieuwe tutorial. Vooral als je eerst nog moet oefenen maakt het toch niet uit welke kleuren je gebruikt.
 • Vraag iemand een kleur te noemen, waarmee je aan de slag móet. Het helpt wanneer je al een bekend patroon in gedachten hebt, die je in deze verplichte  kleurencombinatie kunt gaan uitwerken.

  De verplichte kleur die ik kreeg was rood, een kleur waar ik niks mee heb. Uiteindelijk heel blij met het resultaat.
 • Bedenk wie van je vriendinnen of familie over een tijdje jarig is en ga bezig met een prachtig sieraad dat haar persoonlijke cadeautje wordt.

Wanneer bovenstaande niet zo acuut werkt als je graag zou willen – en maak je geen zorgen, je bent eerder regel dan uitzondering – laat je niet ontmoedigen en blijf prettig verder kijken. Laat het dan voor die dag even los en ga even iets heel anders doen. Pak een puzzel,  maak een bouwpakket, repareer iets in je huis, pak je wol of ga desnoods bouwen met de Lego van je kinderen. Je begeeft je nog steeds in de creatieve wereld en staat open om je te laten verrassen door je medeontwerpers die in het verleden gegarandeerd ook zo’n fase hebben doorgemaakt.

Enjoy creativity – in any way you can!

Als jullie nog iets aan te vullen hebben, we horen het graag!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 reacties

 1. Mag ik weten hoe die prachtige driehoek genoemd wordt of waar ik het (koop)patroon kan vinden ? Ik vind dat een supermooie hanger.

  1. dank je wel! Ik weet niet meer op welke site ik het had gevonden, heb wel deze gevonden http://biserok.org/kulon-iz-bisera-buravchik/ als het goed is is die hetzelfde. Het is gewoon peyote stitch in 3hoek vorm, maar door verschillende maten kralen vormt het vanzelf zo. Je rijgt het 2x, zeg maar onderkant en bovenkant, en die bevestig je dan uiteindelijk aan elkaar. Veel succes! groeten Sandra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *