Tips van Tamira over het weven van je eigen schilderij
Categorieën

Tips van Tamira over het weven van je eigen schilderij

Grote afbeeldingen gemaakt met weven

Tamira liet ons haar creaties zien en die wilden we graag met jullie delen. Ze heeft met het Miyuki weefraam 2 prachtige creaties gemaakt, die je hieronder ziet. En ze vertelt hierover hoe ze op het idee kwam, hoe ze het heeft gemaakt, waar ze tegenaan liep en hoe ze dit creatief heeft opgelost. Lees verder in deze blog om te weten te komen wat ze hier over zegt.

Tamira, bedankt voor het delen! We hebben een besteltegoed van € 20,- bij je tegoed, als dank voor je uitleg hierin.

De 2 mooie creaties die Tamira heeft gemaakt met een weefraam

Op Pinterest zag ik een prachtige peyote stitch kralen creatie gepresenteerd op een schijf hout. Ik ben gek op de landelijke stijl en dat viel dus ook direct in mijn straatje.

Borduurpatronen

Ik heb het idee op Pinterest direct bewaard, alleen vond ik de peyote stitch niet helemaal mijn ding. Daarom ben ik gaan zoeken naar andere patronen. Ik was niet alleen aan het zoeken naar peyote patronen, maar ook naar beadloom patronen. Het lastige hieraan is dat het niet een mooi A4tje is, maar dat het foto’s zijn van creaties. Dit maakt het maken van een creatie moeilijker, omdat je op een foto niet altijd kan zien hoe het patroon verloopt.

Daarom ben ik verder gaan zoeken en uiteindelijk ben ik uitgekomen bij borduurpatronen. Deze patronen zijn vaak duidelijker te zien en beter als patroon over te nemen op een blanco patroon vel. Van daaruit heb ik de vos en de beer gevonden.
Omdat bij borduurpatronen de ‘steken’ onder elkaar worden gemaakt, heb ik gekozen om de beadloom techniek te gebruiken, omdat hierbij de kralen op dezelfde manier onder elkaar zitten. Ik heb dit gemaakt met het Miyuki weefraam van jullie (Creadream), want met deze beadloom kun je 65 kralen op 1 rij rijgen. Voor de creaties heb ik Miyuki delica 11/0 kralen gebruikt.

En als je zo’n grote maakt, rijg ik elke rij dubbel, door steeds een extra keer door de bovenliggende rij te rijgen. Dit zorgt ervoor dat het een mooi stevig geheel wordt.

De beer

Waar ik bij de beer tegenaan liep, was dat het originele patroon breder was dan 65 kralen. Ik heb er daarom voor gekozen om het patroon op te splitsen in 2 losse patronen. Dus ik heb eerst de ene helft gemaakt en daarna de andere helft om die later aan elkaar vast te zetten.

Het eindresultaat van opzij gezien

Als ik nu terugkijk op het proces, dan zou ik niet meer kiezen voor een patroon dat in 2 losse patronen opgesplitst moet worden, ik zou dus echt kijken naar een patroon dat maximaal 65 kralen breed is. Daarnaast heb ik ook de kostbare fout gemaakt om de 2 losse patronen ‘verkeerd om’ te maken. Hierdoor kon ik ze niet direct bevestigen en moest ik het tweede patroon nog eens overdoen.

Nadat de 2 losse patronen op de beadloom waren gemaakt, heb ik ze aan elkaar vast geregen. Helaas blijf je dit wel een klein beetje zien, want het is toch op een andere manier vastgemaakt, maar ik ben ook wel kritisch in. 🙂  Maar het doet gelukkig weinig af aan het schitterende eindresultaat, want ik ben er erg blij mee

De vos

De vos is minder breed, dus die paste goed op het weefraam en kon ik in één keer maken. Met de vos is het wel zo dat je op een gegeven moment aan de staart toekomt. En hier kun je niet aan een stuk rijgen van het lijfje nar de staart. Wat ik gedaan heb, is starten met de kop en dan naar beneden rijen toevoegen. Je rijgt dan tot waar de staart begint en hecht daar je draad af.

Pak dan een nieuw draad en begin bij het puntje van de staart. Je kunt de juiste plek hiervoor bepalen door naar het patroon van het lijfje te kijken. Tel dan de juiste plek uit en begin te rijgen naar beneden. De juiste hoogte kun je vanzelf bepalen en een beetje naar boven of beneden schuiven als dit nodig is.

Links zie je het vosje liggend op het patroon en rechts bevestigt op de houten schijf

Zodra je dan ter hoogte bent gekomen van de laatste rij van het andere stuk, dan rijg je hierin door. En aan het einde van de rij, rijg je weer dubbel terug door de bovenliggende rij om het ook daar vaan elkaar vast te maken. Vanaf hier kun je het onderste deel over de hele breedte afmaken.

Tot slot

Nadat ik klaar was met het rijgen en vastzetten van de creaties heb ik ze met sieradenlijm vastgeplakt op de houten schijf. De houten schijf komt bij de Action vandaan en de sieradenlijm is een merkloze lijm. Al met al heeft het me ongeveer een week bezig gehouden, van een patroon uitzoeken, tot het patroon uittekenen, tot het patroon overbrengen op de beadloom en uiteindelijk bevestigen op de houten schijf.

Tamira, dank je wel! En ze is niet de enige met zo’n groot project, want Sandra is nu bezig met de papegaai hieronder via peyote stitch, ook een hele grote, dus daar ben je wel even zoet mee.

Heb je nog een vraag ergens over, laat het hieronder weten in de comments.

 

4 reacties

  1. Hallo Jacqueline,
   mocht je nog vragen hebben, laat ze dan gerust weten. Tamira is hier ook en beantwoordt ze graag.

   Met vriendelijke groeten,
   Carine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *