Inspiratie voor… Oorbellen van gemixte kralen
Categorie├źn

Inspiratie voor… Oorbellen van gemixte kralen

Wellicht heb je onze 1 april grap over het ‘pakket om kralen te sorteren’ wel voorbij zien komen. Wat geen grapje is, is dat deze verrassingsmix echt te koop is! Niet om te sorteren (mag uiteraard wel ­čśë ) maar wel om nog leuke projectjes mee te maken. Hier ontstond bij ons namelijk een leuk idee om er oorbellen van te maken, want hoe fijn is het dat je een sieraad hebt met allerlei verschillende kleuren die bij elke outfit past! En het is daarnaast ook nog eens een ideaal project om ‘dat ene bakje kralen’ dat op de grond gevallen is of die ene die je een keer op zijn kop opengemaakt hebt (oepsie!) te gebruiken. Of als dat bij jou nog nooit is gebeurt (lucky you!) dus met deze verrassingsmix te maken.

 

Wat heb je nodig:

Een harde scherpe naald.

Dun rijgdraad.

Verrassingsmix.

– Pompoms waar je op kan borduren, bijvoorbeeld deze roze of deze met glitters.

– Oorstekers naar keuze. In dit voorbeeld zijn ronde stekers gebruikt van 15 mm.

– Schaar en evt. een kralenmatje.

1. Steek de naald door een klein stukje van de pompom en knoop je draad goed vast.

2. Het is een vrij ontwerp dus kijk van te voren even hoeveel kralen je wilt rijgen op 1 steeltje. Ik heb gekozen voor tussen de 3 en de 5 kralen per steeltje voor een speels en onregelmatig effect. Wil je dat de ‘bol’ kleiner wordt dan kun je ook steeds steeltjes maken van 2 tot 3 kralen.

3. Rijg de aantal gewenste kralen en rijg terug door de kralen, maar sla hierbij de eerste kraal over zodat je een steeltje krijgt.

4. Steek de naald weer in de pompom op (bijna) de zelfde plek als waar je draad uit kwam. Een klein stukje pompom is voldoende om vast te zetten, dus je hoeft niet door de hele pompom te prikken.

5. Rijg het volgende steeltje met de gewenste aantal kralen. Borduur dit steeltje dicht tegen het andere steeltje en blijf dit herhalen tot je pompom mooi vol is.

6. Knoop je draad goed vast en ga eventueel nog een paar keer door je werk heen zodat de draad niet los kan.

7. Hang nu een gewenste oorsteker aan het oogje van de pompom en klaar!

We hopen jullie weer op een leuk idee te hebben gebracht met deze vrolijke oorbellen!

 

We ontvingen van onze klant Han deze leuke foto van haar creatie van de oorbellen. Ze heeft hierbij gekozen om het bolletje aan een zilveren oorhaakje te hangen. Dank je wel voor het sturen van de foto Han! ­čÖé

 

4 reacties

  1. Zo leuk om ze te maken, zelf heb ik ze aan een oorbel haakje gemaakt.
    Enig geworden! Bedankt voor het leuke idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *