Internationale Vrouwendag – help anderen via Kiva
Categorieën

Internationale Vrouwendag – help anderen via Kiva

Soms is het lastig te bedenken wat je cadeau wil geven aan iemand. Nu kreeg ik ’n keer van ’n vriendin zo ’n leuk cadeau dat ik het graag als tip met jullie wil delen. ’n Cadeau die je aan iedereen kan geven en die wat mij betreft mooi bij Internationale Vrouwendag past, want via deze cadeau kan je ook vrouwen helpen een zelfstandig inkomen op te bouwen.

Het is inmiddels bijna 10 jaar geleden dat ik een Kiva cadeaubon cadeau kreeg van ’n vriendin voor mijn verjaardag. Ik kende het toen nog niet, maar Kiva is een stichting waar mensen geld kunnen uitlenen aan mensen in ontwikkelingslanden. Het is een lening en geen schenking dus de lener moet het ook weer terugbetalen. En daardoor kan je hetzelfde geld steeds weer opnieuw uitlenen waardoor je iemand helpt een eigen inkomen op te kunnen bouwen.

De terugbetaling gebeurt in delen en mocht er om een of andere reden daar vertraging in zijn dan krijg je ook ’n update van Kiva. Datzelfde bedrag kun je daarna dus weer opnieuw uitlenen.

Ik vond het altijd wel leuk om te zoeken op beads om te kijken of ik iemand kon vinden die zelf sieraden maakt met kralen maar die zijn er meestal niet. Ik zoek dan bijvoorbeeld op pearls, jewellery of craft en heb op die manier de afgelopen 10 jaar al 14 personen verspreid over 11 landen kunnen helpen.

En mocht je te weinig tijd hebben te kiezen aan wie je het wil uitlenen dan kan je het ook aan Kiva overlaten, zodat het vrijgekomen geld vanzelf weer aan iemand uitgeleend wordt.

Heb jij al ’n keer geld uitgeleend via Kiva of al ’n keer erover gehoord? We horen het graag via de comments. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *