Terug in de tijd: mijn 2de ‘magazijn’
Categorieën

Terug in de tijd: mijn 2de ‘magazijn’

Zoals ik in mijn vorige blog over eerste ‘magazijn’ schreef lagen de kralen uiteindelijk in de hele kamer en zelfs de voorzolder. Althans, dat waren de kralen die klaarlagen voor bestellingen. Overige kralen (die nog verpakt moesten worden) lagen zelfs onder mijn ouders bed of bijvoorbeeld in de gang. 

De gang stond altijd al vol met folders die mijn broer moest bezorgen. Toen hij daarmee stopte en mijn moeder dacht dat de gang eindelijk weer leeg zou zijn gebruikte ik het weer voor mijn kralen. 😉

m4100003
Kralen in de gang, uiteindelijk stond bijna overal wel een krat met kralen.

Om bij te houden waar welke kralen stonden, had ik opslagcodes in mijn systeem staan. VZ betekende ‘voorzolder’ en OB betekende ‘ouders bed’. Mijn ouders klaagden er gelukkig niet over, zolang ik eens in de zoveel tijd zelf de bakken onder hun bed vandaan schoof en ik dan daar stofzuigde, vonden ze het prima. 😉

Uiteindelijk ging ook mijn broer het huis uit. De kamer zou eerst hobbykamer van mijn moeder worden. Ik weet niet meer of ze de kralen in de gang zat was of de kamer opofferde met het idee dat het toch maar voor paar jaar zou zijn. 1 ding weet ik wel, ik was superblij toen ik het als inpakkamer mocht gaan gebruiken!

Het bedrijf waar ik voor lange tijd een bijbaantje heb gehad, wilde wat stellingskasten weg doen en die kon ik gelukkig gratis overnemen. Het grappige is dat er nog stickers op stonden die ik erop had geplaatst toen ik ooit tijdens zomer bijbaantje hun bibliotheek gerangschikt had. 🙂

nieuwe-magazijnfotos-3

De indeling was 1 bakje voor, 1 bakje achter, en dan 2 artikelen per bakje. De bakjes had ik ingekocht bij de verpakkingsgroothandel waar ik de enveloppen al kocht, de bakjes zijn eigenlijk bedoeld voor afhaalrestaurants. 😉

nieuwe-magazijnfotos-13

nieuwe-magazijnfotos-17

Uiteindelijk stond het helemaal vol met ook dozen gripzakjes en enveloppen bovenop de stellingskasten. Vooral de enveloppen zorgden wel voor grappige taferelen. Ik kocht die in bij een groothandel, in grote hoeveelheden omdat ze dan geen verzendkosten rekenden. Eén keer werd ik gebeld door de vrachtwagenchauffeur die het zou komen bezorgen. Doordat hij door de kleine woonwijk reed, dacht hij dat hij bij verkeerde adres was. Het gebeurt immers niet vaak dat hij een pallet vol met dozen in een woonwijk moest bezorgen. 😉 Ik weet nog goed hoe we dan bij de voordeur bezig waren de pallet snel leeg te ruimen. En als hij dan weg was, kon ik druk aan de slag met al de dozen naar boven dragen.

Ik heb niet veel foto’s meer gevonden, maar dit was toen ik de kamer net in gebruik nam:

nieuwe-magazijnfotos

Uiteindelijk had mijn zwager een keer voor mij een handige tafel gehaald bij de Ikea, erg fijn omdat je de hoogte in kon stellen en meer ruimte had. Bij de onderste foto zie je de vele dozen enveloppen waar ik het net over had. 😉 En ook de nieuwe inpaktafel, die we nog steeds gebruiken.

Ik zie daar ook een zwarte frankeermachine die ik destijds nog gebruikte en jaarlijks onderhoud / controle nodig had. Als degene die kwam voor onderhoud mee ons huis in liep voor de onderhoud, dacht ik automatisch ‘hij zal wel denken, zo hier in huis’ maar toen hij jaren later ook in Almere bij mijn bedrijfspand controle uitvoerde, zei hij dat hij het mooi vond om te zien hoe het was ontwikkeld.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meest grappige herinnering waar we het nog weleens over hebben, is hoe leeg het daar klonk toen ik in 2007 verhuisde naar Almere. Er stonden gewoon ZOVEEL kralen, de vrienden die hielpen met verhuizen waren verbaasd waar we die overal vandaan haalden en toen het weg was, leek het qua geluid wel te galmen in huis, simpelweg omdat er zoveel weg was gehaald.

Ik denk dat deze ‘inpakkamer’ zo een 1,5 jaar gebruikt was. Binnenkort zal ik bloggen over mijn ‘eerste echte magazijn’ toen we in 2007 verhuisden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *