Kintsugi oorbellen ontworpen door Sarah G. Designs
Categorieën

Kintsugi oorbellen ontworpen door Sarah G. Designs

Tijdens mijn lunchpauze was ik aan het scrollen door Facebook en in een groep over kralen zag ik deze prachtige oorbellen met een hele mooie betekenis achter het ontwerp. Toen ik Sarah vroeg of we het op onze blog mochten delen, vertelde ze een nog mooier verhaal over waarom ze dit specifieke ontwerp wilde maken. Dit is haar verhaal:

In Japan worden gebroken voorwerpen vaak met goud gerepareerd. De fout wordt gezien als een uniek stukje geschiedenis van het object, wat bijdraagt aan de schoonheid ervan. Dat was mijn inspiratie toen ik deze oorbellen ontwierp.

Mijn zus verloor haar baby, het was een hele moeilijke tijd voor ons gezin. Dus het idee van kintsugi kwam bij mij op.

Ik heb deze gemaakt met Picasso kralen om ze een handgemaakte keramiek look te geven, en daarbij heb ik goud gebruikt om de “scheuren” op te vullen.

De lichtbruine variant is degene die ik voor mijn zus heb gemaakt. De kleuren lopen in elkaar over, dus op het eerste gezicht lijkt het allemaal één kleur, maar als het licht er precies goed op valt, zie je een vleugje goud. Het past goed bij haar omdat ze haar emoties beter kan verbergen.

Het zwarte paar is degene die ik voor mezelf heb gemaakt. Ik heb een donkerdere kleur gekozen omdat ik voornamelijk zwart draag, maar deze laat ook het goud beter uitkomen en ik ben iemand die mijn emoties of gebreken niet kan verbergen.

Dit zijn een van mijn meest favoriete paar oorbellen geworden, want elke keer als ik ze draag word ik eraan herinnerd dat, ook al ben ik gebroken, dit niet betekent dat ik niet mooi kan zijn!

Meer inspiratie vind je op haar website ShopSarahG.com. Hartelijk dank Sarah dat we je prachtige ontwerpen op Miyukibeading mogen delen met je mooie verhaal.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *