Mijn verslaving: kralenboeken scoren!
Categorieën

Mijn verslaving: kralenboeken scoren!

‘Ieder gek heeft zijn gebrek’ en mijn ‘gebrek’ is pure hebberigheid om zoveel mogelijk kralenboeken te hebben. Lees verder voor mijn tips en verzameling!

Het begon met het onschuldig verzamelen van oude, Nederlandse kralenboeken via Marktplaats. Zo af en toe spieken of er nog kralenboeken op Marktplaats zijn aangeboden en vaak kon je ze dan al voor paar euro overnemen. Hoe ouder hoe leuker, maar ik ging ook bijvoorbeeld proberen alle boeken van Gineke Root te verzamelen. Ook werden er vaak boekjes uit de jaren 90 van Ho Ming Wong aangeboden en dan is het verleidelijk ze allemaal te verzamelen.

IMG_0702
Aantal van mijn oude boeken, gescoord via marktplaats of kringloopwinkel.

Ik moet bekennen dat dat ook de reden is dat je op Kralen.com een hele lijst aan kralenboeken kan vinden, zo kan ik meteen stiekem voor mezelf bijhouden welke ik al heb 😉 want als ik niet oppas koop ik zo weer dezelfde boek. Mijn moeder is ook fan van de kringloopwinkel dus dat heeft ook bijgedragen tot oude boeken, waaronder zelfs een oud mapje uit de jaren 70.

IMG_0704 IMG_0703

Uiteindelijk heeft dit virus zich uitgebreid tot zo af en toe een aantal Engelse kralenboeken te kopen. Ik denk dat het begon toen een Amerikaanse webwinkel korting gaf: hoe meer boeken in je winkelwagen hoe meer korting. Vooral met een lage dollarkoers is het dan wel erg verleidelijk een stapel boeken te kopen. 😉 Ik moet zeggen dat de prijzen voor Engelse kralenboeken vaak ook best scherp zijn, vooral als de dollarkoers voor ons goed staat. En vooral: de Engelse kralenboeken zijn zeker uitgebreid en goed! In Nederland vind je vooral algemene boeken over sieraden maken. Door te zoeken naar Engelse boeken kun je hele uitgebreide, dikke boeken over specifieke technieken vinden. Vooral voor boeken over rijgwerk en wire surf ik graag bij Amerikaanse webwinkels.

Wil je je zelf ook soms trakteren op een kralenboek? Dit zijn mijn tips:

 • Als je op amazon.com kijkt kun je heel vaak aantal pagina’s bekijken. Je ziet dan rechtsboven op de foto ‘search inside’ en als je erop klikt kun je aantal pagina’s zien. Helaas tonen ze vooral de 1ste 5 pagina’s en gaat dit altijd over wat je nodig hebt voor het maken van sieraden, iets wat je vast al weet 😉 maar door verder te bladeren zie je soms nog wel een tutorial pagina. Ik let dan vooral op of er ook foto’s van de techniek zelf op staan, dus niet alleen foto van het resultaat, want het is jammer als er bij de instructies alleen als tekst staat zonder instructie foto erbij.
 • Koop het eventueel via bookdepository.co.uk, zij rekenen geen verzendkosten.
 • Wil je graag weten welke nieuwe boeken er zoal zijn? Sorteer bij bookdepository op datum van nieuw naar oud. Dat zijn de momenten waarbij ik het vaak niet kan laten me zelf weer op ’n paar boeken te trakteren. 😉
 • Is er een boek dat je leuk lijkt maar twijfel je nog? Post erover op Kralen.com forum, wellicht heeft iemand dat boek al en kan zij haar mening geven.
 • Ben je beginner en gaat je voorkeur naar Nederlandse boeken? Ga ook eens naar de bibliotheek, dan kun je ze rustig eens bekijken zonder dat het geld kost.
 • Kijk ook eens bij goedkope boekenwinkels zoals ‘de witte boekenhandel’. Librero brengt vaak boeken uit die uitgebreid en goedkoop zijn. Let wel op als je al Engelse boeken hebt, vaak zijn dat vertaalde boeken, dus pas op dat je niet een Nederlandsboek koopt terwijl je die al in het Engels hebt.
  IMG_0707
  IMG_0706
 • Ook herdrukken van nieuwe versies komen weleens voor. 😉
  IMG_0705
 • Als ik ergens op vakantie ben kijk ik altijd even bij de tijdschriften, om te kijken of er toevallig ook een tijdschrift over kralen in dat land is. Leuk souvenir om mee naar huis te nemen! Ook qua kralenboeken kan het dankzij de duidelijke tekeningen en foto’s soms erg leuke aanwinst zijn.
  IMG_0708
  Mijn souvenir uit Italië 🙂

En jij, koop je graag kralenboeken of vind je genoeg technieken en inspiratie op het internet?

5 reacties

  1. Hij was wel heel oud en neigde meer naar tijdschrift dan boek, ik zie er ook geen isbn nummer. Je zou weleens op sites zoals marktplaats kunnen kijken. Er staat ook 3 suisses op met logo 3s.

 1. Ha Sandra,
  Heb je belangstelling voor:
  Fonkelend feest met sieraden (Ho Ming Wong)
  Kralenboompjes (Gert Daniels)
  Kralenboompjes (Patricia Vargas)
  Bomen met ster- en glaskralen (Chris vd Voorde)
  Feestelijke sieraden (Pen Lemstra)
  Nieuwe sieraden van koorden en kralen (Pien Lemstra)
  Fascinerende sieraden (Ho Ming Wong)
  Boeiende en eenvoudige sieraden (Ho Ming Wong)
  Fleurige Kralenfantasie (Ho Ming Wong)

  Ik hoef er niets voor te hebben, alleen de verzendkosten.
  Groetjes, Joke

  1. Ah wat leuk en lief, dank je wel! Ik heb gekeken, de meesten heb ik, behalve deze 2:
   Kralenboompjes (Patricia Vargas)
   Bomen met ster- en glaskralen (Chris vd Voorde)

   Is die van Patricia Vargas niet hetzelfde als die van Gert Daniels?
   Alvast heel erg bedankt, ik zal mijn adres mailen.
   groetjes,
   Sandra

 2. Dank je wel voor de tips,
  Ga zeker op zoek in de kringloopwinkels, kan het me niet veroorloven om die dure bladen aan te schaffen…

  dan nu snuffelen maar, nogmaals bedankt

  Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *