Hoe maak je armbandjes met Miyuki Tila kralen en elastiek
Categorieën

Hoe maak je armbandjes met Miyuki Tila kralen en elastiek

Armbanden met Miyuki Tila’s zijn makkelijk en snel te maken en je hebt een super mooi resultaat.
Door de kralen op elastiek te rijgen hoef je geen slotje te bevestigen, hierdoor is het ook erg geschikt om een armband cadeau te geven!

Maak eindeloze kleurcombinaties met hele, halve en quarter tila’s of kies voor een van onze mooie mixen waarbij de kleuren al voor je zijn samengesteld.

Door volgens onderstaande manier te rijgen gaat het afwerken van het elastiek een stuk makkelijker omdat je dan niet 4 draden vlakbij elkaar hebt tijdens het afwerken.

Naast de kralen heb je het volgende nodig:
0.4mm Nylon elastiek
Big eye needle

Uitleg:

STAP 1) Rijg de naald op je klosje elastiek en rijg de tila’s tot je armband lang genoeg is. Zelf hanteren we ongeveer 17 cm lengte.
Zorg dat er links en rechts van de kralen ongeveer 10 cm elastiek over is om makkelijk te kunnen knopen en knip het elastiek af.

STAP 2) Steek de naald halverwege je rijgwerk door de tila’s en rijg het van links naar rechts.
Zodra je bij het uiteinde ben gekomen ga je naar de linkerkant van je rijgwerk en rijg je weer van links naar rechts. Zorg dat er aan beiden kanten ongeveer 10 cm elastiek over is en knip het af.

STAP 3) Trek het elastiek aan zodat de kralen netjes vallen.
Trek eventueel nog extra aan het elastiek zodat eventuele extra rek er meteen uit is.

STAP 4) Maak een dubbele knoop aan de ene kant.
Trek het strak aan, vaak voel je uiteindelijk vanzelf een ‘klik’ alsof de knoop strak in elkaar is gevallen.

STAP 5) Maak een dubbele knoop aan de andere kant.
Laat de armband hangen en kijk of het mooi recht hangt. Hangt het beetje scheef, dan is 1 van de 2 elastieken strakker getrokken dan de andere. Probeer de strak getrokken losser te krijgen of de lossere gedeelte strakker te knopen. Desnoods kun je het knoopje los maken en het opnieuw proberen.

STAP 6) Maak nog een extra knoop aan beiden kanten. Trek de knoopjes strak aan zodat je vanzelf een klik voel.

STAP 7) Rek de armband uit zodat je het knoopje kan zien en knip paar millimeter na het knoopje het resterende elastiek af. Doe een klein beetje nagellak op het knoopje zodat er nog minder risico is dat het knoopje los kan glijden. Lijm kan ook maar probeer het dun erop te houden zodat de knoop nog door de kralen zal passen.
Laat de nagellak of lijm niet opdrogen en schuif meteen de knoop in de tila. Hierdoor zal de knoop beter in de tila verstopt blijven zitten.
Doe dit aan beide kanten.

Je armband is nu klaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *