Terug in de tijd: mijn eerste kralen uit Azië
Categorieën

Terug in de tijd: mijn eerste kralen uit Azië

Eén van mijn leukste herinneringen is het zelf ophalen van mijn eerste zelf geïmporteerde kralen uit Azië, 12 jaar geleden alweer. Reuze spannend was het toen, want ik was nog student en het kostte bijna al mijn spaargeld. Ik had de fabriek gevonden via het internet, maar hoe weet je of de kralen die je gaat krijgen ook goed zullen zijn, en of je het überhaupt wel zal krijgen…

Er was dus uitgebreid heen en weer gemaild en ook via een Nederlandse bedrijf probeerde ik meer informatie te krijgen. Uiteindelijk had ik de gok gewaagd. Toen de kralen er eenmaal waren wilde ik het meteen samen met mijn broer op gaan halen in Rotterdam. Waarom we het niet gewoon op lieten sturen vanuit Rotterdam weet ik niet meer, het zal wel een combinatie geweest zijn van ongeduldige nieuwsgierigheid naar de nieuwe kralen en zoveel mogelijk geld willen besparen. 😉  Het was een leuke rit, nooit bij stilgestaan dat de Rotterdamse haven zo groot is. eerste_import-0

Het bleken 5 zakken te zijn, 55 kg per zak. Het paste allemaal net in de auto! Ik weet niet meer hoe we die in de auto kregen, ik weet wel nog dat we meteen de eerste hadden open geknipt om snel naar de kralen te kijken. 😉

eerste_import-2

eerste_import-6

Het voelde net als cadeautjes uitpakken, het open snijden van de dozen, zo nieuwsgierig waren we allemaal wat erin zat. 🙂 Mijn vader kwam dan ook graag helpen. Het uitpakken en opslaan van de kralen deden we in de magazijn van mijn broer want anders zou het thuis al helemaal overvol met kralen zijn. 😉

eerste_import-16

We hadden wel pech met de verpakking, veel plastic zakken waren al open gebroken. En de kartonnen doosjes waren ook niet zo stevig, dus heel veel kralen lagen door elkaar.

eerste_import-8

Dat was dus veel kralen uitsorteren. 😉 En kralen overgooien uit de slechte plastic zakken naar goede gripzakken.

eerste_import-19

 

eerste_import-48

eerste_import-49

Hieronder zie je de kralen die ik het mooist vond: natuurstenen, chevron kralen en foliekralen.

eerste_import-26

De Indische kralen waren wel een beetje een miskoop. Ze waren wel erg groot en al de gouden strepen vallen niet zo onder onze smaak. Ik had eigenlijk gewoon niet in moeten gaan op zijn  ‘very special price for very good beads’ aanbieding. 😉

eerste_import-21

Het kostte aardig wat tijd om deze leverancier te vinden, kralen uit te zoeken en de spannende stap te wagen maar daardoor was het uitpakken vervolgens ook erg leuk om te doen. 🙂

eerste_import-54

eerste_import (62)

Toen alles eindelijk was uitgepakt was het vooral kwestie van foto’s maken, invoeren in systeem en wegen. De eettafel werd toen dus even ingepikt voor de kralen.

eerste_import-60

Uiteindelijk was ik na paar jaar weer gestopt met deze leverancier. Hoe vaker ik het kocht, hoe lager de kwaliteit werd, alsof hij dacht ‘deze klant heb ik toch al in the pocket‘ en dus maar slechtere kralen leveren zodat hij zijn winstmarge toch weer kon opschroeven. Maar het zelf ophalen blijft 1 van de leukste herinneringen. Misschien volgende keer toch weer eens zelf ophalen, zullen mijn zoontjes vast ook erg leuk vinden. 😀

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *