Uitleg productnummers en categorieën CreaDream
Categorieën

Uitleg productnummers en categorieën CreaDream

Om het zo makkelijk mogelijk te maken in je zoektocht naar kraaltjes en alles wat daarbij komt, proberen we alles zo duidelijk mogelijk online te zetten. In deze blog vertellen we je meer over hoe onze productnummers opgebouwd zijn en welke indeling we hebben.

Alles is ingedeeld in categorieën, zodat ze goed gegroepeerd zijn. Zo is er bijvoorbeeld HU voor hulpmiddelen en B voor benodigdheden. Het verschil hierin is bijvoorbeeld, dat hulpmiddelen lang mee gaan en benodigdheden vooral gebruikt worden in een creatie. Tangen, rijgborden en scharen zijn hulpmiddelen, want deze gebruik je steeds opnieuw. En bijvoorbeeld open ringetjes, oorbel haakjes en verlengkettinkjes zijn benodigdheden.

Daarnaast starten de productnummers altijd met vaste letters. Zo is DR- draad, KR is kraal, HA is een hanger of bedel. En sinds kort hebben we een nieuwe toegevoegd, namelijk PA voor de pakketjes, die we nu hebben. Het hele overzicht van onze productnummers is:

B= Benodigdheden
BE = Stoffen benodigdheden (ultrasuede, beading foundation, leren vellen enz)
CA = Cabochons
DR = Draad
HA = Hangers en bedels
HU = hulpmiddelen, gereedschap en om op te bergen
KE = Ketting
KR = Kralen
KR-MI = Alle Miyuki kralen
OR = Ornamenten, zoals bloemen en veren
PR = Preciosa
RI = Ringen met of zonder rijggat
SL = Sluitingen
ST = Stiften
TU = Tussenzetsels
VER = Verdelers

Maar niet alleen het eerste deel van het productnummer heeft een betekenis. Het middelste deel is het nummer dat een bepaalde groep heeft gekregen. Dus bijvoorbeeld ST-12 is voor kettelstiften en ST-22 voor nietstiften.

Dus alles wat precies hetzelfde is valt altijd onder hetzelfde productnummer. Krijgen we iets binnen wat net anders is, bijvoorbeeld een nietstift van 22 mm in plaats 24 mm, dan krijgt deze een eigen nieuw productnummer.

Maar alles bestaat vaak uit meerdere kleuren en daar is het laatste deel voor. Hiermee geven we aan welke kleur of welke soort het is. Nummer 4 is bijvoorbeeld goud, nummer 13 is zilver. En als we meerdere kleuren bruin hebben in bijvoorbeeld kralen, dan lopen de productnummers op met letters, dus 2, 2a, 2b, enzovoorts. En bij Tsjechische kralen gebruiken we zoveel mogelijk het Tsjechische productnummer.

Om een productnummer makkelijk te laten zien, is aan de hand van Miyuki. Hieronder hebben we er een aantal beschreven, allereerst de delica’s, dan 8/0 rocaille en dan 3 mm bugles.

KR-MIDE11-10
KR = Kraal
MI = Miyuki
DE = Delica
11 = 11/0
10 = kleurnummer 10 voor opaque black

KR-MISE08-402
KR = Kraal
MI = Miyuki
SE = Seed Bead, dus rocailles
08 = 8/0
402 = kleurnummer 402 (opaque white)

KR-MIBG3-404
KR = Kraal
MI = Miyuki
BG = Bugle
3 = lengte van 3 mm
404 = kleurnummer 404 (opaque yellow)

Maar een ander voorbeeld is KR-7102-13, een plat rond gestreepte kraal. KR is kraal, 7102 is deze soort kraal en 13 is kleur zilver.

Wanneer je alleen een bepaalde kleur zoekt, maar je wilt ook weten in welke andere vormen deze beschikbaar is, dan vul je enkel het laatste nummer in met een streepje ervoor. Zo zoek je alleen die specifieke kleur, maar je laat het soort kraaltje open.

Maar via onze pagina op de website is het ook makkelijk te zoeken, door daar in te vullen welke soorten je in ieder geval voor je project nodig hebt. Deze heet Miyuki kleur in verschillende vormen. Dus bijvoorbeeld bugles 3 mm, rocailles en delica’s 11/0 in dezelfde kleur. De resultaten die je krijgt, zijn alle kleuren, die we online hebben staan.

Bepaalde producten, die we vanaf het begin verkopen, kopen we nog steeds in. En die houden we onder hetzelfde productnummer, zodat iedereen altijd kan kijken naar zijn of haar ‘reeds besteld‘. In dit overzicht staan echt alle producten, die we ooit hebben gekocht, dus deze kan iedereen terugzoeken. Stel dat je nu in 2005 al kralen hebt gekocht bij ons, dan kun je deze nog steeds terugvinden.

We hopen dat dit helpt om makkelijker te vinden wat je zoekt, maar als je toch iets niet kunt vinden, dan kijken we altijd graag met je mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *