Beading Video’s – Kerst projecten
Categorieën

Beading Video’s – Kerst projecten

In deze blog delen we veel video’s met leuke projecten, met Kerst als thema. De meeste kosten niet veel tijd en kunnen dus ook op het laatste moment nog gemaakt worden.

De eerste video is toch echt heel typisch voor kerst. Je rijgt bicones van 3 en 4 mm in een ronde vorm met 11/0 en 15/0 rocailles voor mooie oorbellen.
Het strikje maakt het toch echt helemaal af voor kerst, maar in andere kleuren is het ook geschikt voor elke gelegenheid.

Dit is een mooi, fijn armbandje, gemaakt met alleen 4 mm pareltjes en 11/0 rocailles.
In de video gebruiken ze 10/0 rocailles, maar je kunt ook 11/0 rocailles gebruiken. Wanneer je dan 1 of 2 rocailles meer rijgt op die plek, dan zal het ook goed werken voor deze armband.

Dit zijn schattige oorbellen, waar je niet veel voor nodig hebt. Alleen een aantal 11/0 rocailles met twee oorbel haakjes.

Het is ook heel leuk te combineren met de armband zoals je hieronder ziet. De stijl is nagenoeg hetzelfde, dus gaat heel goed samen.

Ook voor deze armband heb je niet veel nodig, alleen een paar 11/0 rocailles, 2 superduo’s en een slotje.

En deze is ook heel goed met andere dunne armbandjes te combineren die net op een andere manier zijn geregen. Varieer hierin ook in de kleuren en je kunt onderling ook goed wisselen.

Een armband met een apart opvallend patroon erin. Het lijkt alsof het 2 armbanden zijn die in elkaar geregen zijn, maar je rijgt toch de kleuren om en om in de lengte.

Door twee contrasterende kleuren te kiezen valt het patroon van deze armband nog beter op en is het beter te zien.

En dit vonden we echt een mooie in dit lijstje! Met delica’s maak je dit mini-kerstboompje.

Je rijgt het in peyote in een driehoek vorm en deze bevestig je bovenop elkaar. Onderaan zitten twee grotere parels van 6 en 8 mm.

Met het oogje aan de bovenkant van de nietstift die erin zit, kun je het overal in huis ophangen.

Een luchtige armband gemaakt van maar 1 kleur rocailles en 1 kleur parels. In de tutorial komt niet goed naar voren welke maat je moet hebben, maar aan de reactie eronder te lezen, moeten het 11/0 rocailles en 4 mm parels zijn.

Gelukkig is het een patroon waar je best wat speling hebt qua maten die je gebruikt.

Tot slot een lekker opvallende armband gemaakt met superduo’s, parels en rocailles.

Je start met een rondje van superduo’s en rocailles en voegt een extra ronde ronde met rocailles en ronde pareltjes.

Dit patroon geeft de mogelijkheid om hier en daar net een andere soort kraal te kiezen of de rondjes onderling net wat anders aan elkaar te bevestigen. Dus een goed project om mee te kunnen experimenteren.

ThreadaBead

Wat ook heel leuk is voor kerst, is alles wat Lynsey bedenkt en verwerkt in een tutorial. Ze heeft patronen voor een complete arrenslee, inclusief kerstman en verschillende rendieren of heel schattige elfjes.

Maar ze heeft naast de patronen voor kerst ook veel andere, zoals teddybeertjes, octopussen, allerlei trinket boxen, een complete trein met verschillende wagonnetjes en ga zo maar door. Te veel om op te noemen, dus kijk snel hier op ThreadaBead om alles te zien!

Lynsey is degene achter ThreadaBead en om haar te leren kennen, is hier een interview met haar op YouTube.

Ze vertelt in deze video meer over de tutorials die ze maakt, welke techniek het meest gebruikt wordt, hoe ze hieraan werkt en hoe ze altijd de puntjes op de I zet.

Veel plezier met deze video’s! Als we nog ergens mee kunnen helpen, dan horen we het graag,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *