Tip: Mooie creatie met oude voorraad
Categorieën

Tip: Mooie creatie met oude voorraad

Hieronder een blog van Madeleine Eerdekens, die ons een mooie creatie liet zien, welke ze op canvas heeft bevestigd.

De kraaltjes had ze nog liggen en hiermee is ze aan de slag gegaan, waarna ze de creatie in een lijst heeft geplaatst, zodat hij mooi beschermd is.

Ze heeft ongeveer 3 maanden eraan gewerkt en de bloemen zijn geregen met de ronde platte peyote steek.

De ingelijste creatie.

Hallo, mijn naam is Madeleine. Zoals besproken ga ik u wat vertellen over hoe dit werkje tot stand kwam, hoe het gemaakt is en welke moeilijkheden ik onderweg tegenkwam.

Er is in het verleden een periode geweest dat ik met kralen bezig was, kan wel 20 jaar geleden zijn. Ondertussen ben ik op pensioen      en met de lange winter voor de deur begon het terug te kriebelen, terug iets met kralen doen.  Als tijdverdrijf.

Er is dankzij internet zo een aanbod van informatie dat de ideeën zich opstapelden.

Ik kocht dus random opnieuw een voorraad pareltjes maar… ik ben grootgebracht met de gedachte dat niets zomaar mag verloren gaan, dus wat doen met mijn oude voorraad parels, echt een mengelmoes van kleuren, van verschillende maten.  Grote projecten kon niet want dan had ik niet genoeg pareltjes van dezelfde soort en van dezelfde kleur.

Start van het idee, een beaded ball.
Dankzij het maken van een ‘beaded bead’ kwam ik op het idee om kleine bloemen te maken, dat moest lukken met mijn voorraad.  Het was een uitdaging om allemaal verschillende te maken, maar dat lukte.
De eerste bloemen.
In het begin werkte ik op een donker blauwe doek als onderlegger.
Ik vond het resultaat zo mooi dat ik besloot om die blauwe doek te gebruiken als achtergrond en er al die bloemen te gaan opnaaien.
Ik hou van afwisseling dus maakte ik een stukje loom als stam. Dus had ik een boom…
De boom, waarbij de stam is gemaakt op een weefraam.
Nu zat ik met een probleem, ik wist niet hoe ik de ruimte rond de boom mooi zou kunnen opvullen en daarbij is de blauwe doek niet stevig genoeg. Hoe kon ik die verstevigen en opspannen?
Dan kwam het idee om een canvas voor schilders te gebruiken, het is stevig en zit op een kader. Het is goedkoop . Het is wel wit  van kleur maar ik heb het toch geprobeerd. Afmeting 30 op 30 cm.
Een overzichtsfoto.

Omdat ik het ganse oppervlak met parels wou bekleden heb ik het idee van de boom laten varen.

Ik heb mijn bloemen van parels dan maar op de canvas gelegd, opnieuw en opnieuw tot het goed zat naar mijn gevoel. Ik had ook de kleur wit gebruikt om bloemen te maken maar dit was echt niet mooi, deze bloemen moesten eruit.

Deze eerste bloemen naaide ik met enkele steken vast op de canvas. Dan ben ik nog meer bloemen beginnen maken naargelang de grootte van de op te vullen openingen en naargelang de kleur van de omliggende bloemen.

Ik ben dan rond de bloemen beginnen naaien, verder en verder tot alles was opgevuld.Ik werkte tot tegen de houten rand van de kader.

Nadien heb ik de canvas verwijderd van de kader en uitgeknipt op grootte van een fotokader.

Mijn werk is nu mooi beschermd tegen vuil en stof door het glas.

Met creatieve groet,
Madeleine Eerdekens

Het resultaat 🙂

6 reacties

  1. Wat mooi!
    En… ik houd het idee in mijn achterhoofd.
    Wie weet, komt er ooit eens tijd vrij die om een creatieve invulling vraagt.
    Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *